השינוי המיוחל - דירה בפתח תקווה

דירה | פתח תקווה

לאחר שחיתנו את כל ילדיהם, החליטו להתאים את ביתם למציאות החדשה שלהם.
מציאות שבה במהלך השבוע הם נמצאים לבדם בבית ובסופי השבוע הבית מתמלא בילדים, נכדים חברים ומשפחה. הבית הותאם לאופיים של בני הזוג, שיותר מכל שאפו לייצר בית נעים מזמין ובעיקר – שיהיה נוח ופרקטי וישלב ניצול מלא של הפוטנציאל שבו.
היסוד של הפרויקט התבסס על חלוקת החלל. בקומת הקרקע מוקמו כל החללים הציבוריים שתוכננו כחללים מרווחים וגדולים עם יציאה לחצר גדולה ומרווחת, ובקומה הליונה מוקמו חדרי השינה ושני חדרי רחצה. בבית הותקנה מעלית אשר משמשת לנוחות דיירי הבית.

כמשפחה שומרת מצוות היה צורך לייצר מבואת נטילת ידיים באזור שירותי האורחים, חלל המטבח בנוי משתי יחידות: יחידה אחת היא מערכת ארונות גבוהים עם מקרר, תנור ומיקרו. יחידה זו מתחברת לארונות במבואת הכניסה (עם הסוואת ארון החשמל והתקשורת). היחידה השנייה היא יחידות ארונות נמוכים יחד עם משטח עבודה גדול ונוח.
כמו בכל בית, הרושם הראשוני הוא זה המרמז על הבית כולו. דלת הכניסה נפתחת היישר לחלל הציבורי ולכן היה חשוב ליצור אווירה מזמינה וחמימה. כאן הושם דגש ניכר על תכנון תקרה ותאורה מדויקת.
במרכז הסלון שולבו שלושה גופי תאורה, המעוררים תשומת לב. הבית כולו מעוצב בסגנון עכשווי, חדש ומזמין. הבית שומר על קו חם באמצעות תכנון נגרות מדויק בהתאם לצרכי הלקוחות. ניתנה חשיבות עליונה למקומות אחסון, תוך תכנון קפדני ופונקציונלי של כל אחד מהחללים. את סקאלת הצבעים מובילים גווני הלבן, האפור וגוון העץ הטבעי. כך, הבית מדבר בשפה אחת בעוד שהחלל מואר בשפע של אור בעזרת מגוון רחב של גופי תאורה.