טבעי ומיוחד - פנטהאוז בקריית אונו

פנטהאוז | קריית אונו

זהו פרויקט שהתחיל מעיצוב לובי הבניין, המבואה לכל הבתים בו, והמשיך לשדרוג דירת הפנטהאוז עוד לפני רכישתה. שידרוג שהחל מבחירת חיפויי ריצפה וקירות לכל הבית ולחדרי הרחצה, בחרתי בריצופים גדולים 150X75 לכל הבית ובחדרי רחצה אריחים בגודל 45X90 בהתאם לפריסות מדויקות ותכנון שביצעתי. לסוויטת ההורים נבחר פרקט עץ אלון. בתכנון המקורי המטבח היה בצורת חי"ת. את המטבח תכננתי מחדש וכמו כן בחירת החומרים והגוונים, היות ובשלב זה עדיין לא היה דייר היה חשוב לי לתכנן את המטבח שיהיה פרקטי. נבחר משטח עבודה קוריאן בצבע לבן המשלב כיור מובנה. במטבח תוכננו ארונות גבוהים + משטח להנחת תמי 4 ומכונת הקפה ויש אי גדול  הכולל מקומות ישיבה. ארונות צבועים בצבע אפור פחם בשילוב עץ אלון ומשטח מקוריאן. המטבח שודרג עוד בשלבי ביצוע של הקבלן לפני רכישת הפנטהאוז. בהמשך קיבלתי פניה מדיירי הפנטהאוז להמשך תכנון ועיצוב של כולו. כשאני ניגשת למלאכת העיצוב, אני רואה חשיבות רבה גם בתכנון התקרה והתאורה והתאמה למרחבים השונים בבית חשוב לי שהתאורה תייצר אווירה שמחה וחמימה. בפרויקט הזה הן נקודת המוצא שלי לחלוקת החלל. כדי ליצור עניין לעיצוב הנמכתי את התקרה ויצרתי שינוי של מבנה החלל. תחמתי את כל האזור הציבורי תוך כדי שאני מחלקת את המטבח, הסלון ופינת האוכל, כך נוצרו חללי המטבח, פינת האוכל והסלון. בנוסף שילבתי את גופי התאורה מה שיצר מראה נקי ויוקרתי.

הדיירים:  זוג בשנות ה-40 לחייהם, הורים לשלושה בנים, אשר רכשו את הפנטהאוז מהקבלן  בעיר קרית אונו. הפנטהאוז נרכש לאחר שדרוג ריצוף, מטבח וחלוקת החלל באמצעות חלוקת התקרה. שטח הבית  כ-170 מ"ר, ומכיל יחידת הורים, ארבעה חדרי שינה נוספים (אחד ממ"ד), 2 חדרי רחצה, שירותי אורחים ומרפסת שמש (100 מ"ר). לבקשתם של בעלי הבית, הוא תוכנן כך שיהיה חמים ונעים ויהיו בו מקומות אחסון רבים. כמו כן, נתבקשתי לתכנן מקום לפסנתר הדורש תנאים מיוחדים ומקום למקרר יין. אחד הדברים החשובים לי כמעצבת הוא תכנון נגרות מדוייק שהוא חלקת בלתי נפרד מעיצוב הבית. ואז התחיל התהליך של המחשבה על הצרכים המדויקים הבנת המיקום היתרונות והאילוצים בתכנון הרהיט. עבור הפסנתר תכננתי ספריה שתקיף אותו בחלקו העליון, יש בה מדפים פתוחים וארונות סגורים, ושולב בו ארון לתליית מעילים ואחסון תיקים. בקיר של הסלון תוכנן חיפוי עץ אלון בשילוב נישה לטלוויזיה וארונית לממיר, היה חשוב תכנון קפדני ומדוקדק היות והקיר היה קטן מגודל הטלוויזיה. כדי ליצור מראה יוקרתי ולא שגרתי יצרתי פסי ניתוק בצע שחור.  עבור פינת האוכל תוכננה שידה בגובה 90 ס"מ לאחסון כל כלי האירוח ושולב בה מקרר היינות. ביחידת ההורים יש חדר ארונות וחדר רחצה, חדר הארונות תוכנן על פי צרכי הלקוחות שרצו דלתות הזזה ומראה. בחדרי הילדים תוכנן ספריה וארון בצבע אפוקסי בשילוב עץ אלון. התכנון נעשה  בשיתוף מלא עם הילדים. הבית קיבל מראה חמים ונעים בזכות תכנון מדויק ומכוון לצרכי הלקוחות, ושימוש בחומרי גמר איכותיים.